Ongelooflijk: Vijf rode kaarten en twee punten voor GHV

Liefst vijf rode kaarten pakken en toch met de zege aan de haal gaan. Dat is eredivisionist GHV afgelopen zaterdag overkomen.

Advertentie

Op bezoek bij de reserves van Volendam zagen de gasten uit Goirle vijf keer rood. Twee keer voor rust en drie keer na de pauze. Niet eerder dit seizoen vielen zoveel rode kaarten voor één eredivisieploeg.

Coach verliest geduld
Twee keer risicovol dichtlopen, fel verhaal halen bij de tegenstander, een coach die er klaar mee is en vlak voor het eind nogmaals gevaarlijk duwen. Aan het eind had GHV evenveel weggestuurde spelers op de tribune als op de bank.

Het hinderde de bezoekers onvoldoende. In Noord-Holland trok de formatie van Damir Josipovic, die na drie kwartier genoeg had van alle tijdstraffen en er ook met rood af mocht, tegen Volendam 2 alsnog aan het langste eind: 32-35 (21-17).

Patrick Prijs
Bij 27-28 wist GHV in dubbel overtal te scoren. Volendam 2 kwam een achterstand in de staart (30-33) niet meer te boven. In het slot kroonde goalie Patrick Prijs zich met meerdere stops tot belangrijkste kracht van GHV.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie