Ook aanstaande tegenstander Zuid-Korea heeft vormdip

0

Alleen bij een zege op Zuid-Korea mag Oranje hopen op een plaats in de halve finale van het WK in Japan. Ook de aanstaande opponent heeft een vormdip in de hoofdfase van het wereldkampioenschap te pakken.

Door de nederlaag tegen Denemarken (27-24) heeft Nederland het lot niet meer in eigen handen. Bij een overwinning op Zuid-Korea moet de nationale ploeg duimen dat Noorwegen-Duitsland een winnaar krijgt.

Net als Oranje heeft ook Zuid-Korea in de hoofdfase van het WK nog niet gewonnen. De Aziaten schoten in poule B uit de startblokken. Zuid-Korea opende het eindtoernooi met een zege op titelhouder Frankrijk (27-29).

35 tegendoelpunten
Ook in het vervolg bleef de aanstaande tegenstander van Nederland overeind in de moeilijke groep. Zuid-Korea rekende af met Brazilië en Australië en deelde de punten met Duitsland en Denemarken. Door een stunt van laatstgenoemd land op Frankrijk, nam Zuid-Korea niet drie, maar twee punten mee naar de hoofdfase.

Lees ook: Remise als doemscenario Oranje

Waar Nederland de afgelopen dagen moest buigen voor Duitsland en Denemarken, ging Zuid-Korea ten onder tegen Servië (36-33) en Noorwegen (36-25). In beide duels kreeg de ploeg in het wit meer dan 35 doelpunten tegen.

Eun Hee Ryu
Met 60 goals in zeven duels staat Eun Hee Ryu nog altijd tweede op de topschutterslijst van het eindtoernooi. De Sloveense Tjasa Stanko staat eerste met 62 doelpunten. Lois Abbingh is gezakt naar plaats zes. De Groningse heeft op het WK reeds 45 keer gescoord.

Ook op het vorige WK, in 2017, troffen Nederland en Zuid-Korea elkaar. De formatie van toenmalig bondscoach Helle Thomsen opende het wereldkampioenschap tegen de Aziaten. Zuid-Korea stond na een uur spelen aan de goede kant van de score: 22-24. Waar de Oranjedames in Duitsland uiteindelijk brons pakten, werden de Aziaten in de achtste finale – na verlenging – uitgeschakeld door Rusland (36-35).

Ziggo Sport
De laatste wedstrijd van Nederland in de hoofdfase wordt op woensdagochtend 7:00 Nederlandse tijd afgewerkt. Het WK-duel is te zien op kanaal 14 van Ziggo Sport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here