Skip to main content

Ook Frankrijk smult van Luc Steins

By 24 oktober 2016Buitenland, Voorpagina

Onder toeziend oog van een Limburgse fanclub is Luc Steins met het Franse Massy gestegen naar de derde plaats in de Franse eerste divisie. De spelmaker valt in de smaak in Frankrijk. De Limburger kreeg een plaatsje in het team van de week.

Advertentie

Deze zomer liet Luc Steins OCI-Lions achter zich voor een buitenlands avontuur. De pijlsnelle international tekende een contract bij het Massy Essonne Handball: dé opleidingsploeg van Frankrijk, gelegen rond Parijs.

Fanclub
Zaterdagavond tijdens het thuisduel tegen Dijon kon Steins rekenen op een bus vol fans uit Limburg. De fanclub zag de landgenoot uitblinken tijdens een spectaculaire 26-25 overwinning. Waar Steins, klein van stuk, in korte tijd furore maakte in eigen land, lijkt ook Frankrijk te smullen van de zeer getalenteerde handballer.

Maandag kreeg onze landgenoot een plaatsje in het team van de week van de Franse PROLEAGUE. Steins lijkt ook in Frankrijk zijn draai gevonden te hebben. “Persoonlijk gaat het de laatste tijd steeds beter en beter”, laat de international weten. “Heb in het begin wel moeten wennen aan de nieuwe manier van spelen en de nieuwe spelstructuur hier in Frankrijk.”

Play-offs
Massy vergaarde in de eerste zes duels acht punten. “Op één totale off-day tegen koploper Tremblay en knullig verlies in de eerste wedstrijd tegen Billere na hebben we alles gewonnen en hopen we dit voort te kunnen zetten”, vertelt de sympatieke Steins vanuit de voorstad van Parijs. “Hopelijk kunnen we een mooie plek bij de play-offs zeker stellen.”

Foto: Massy (Facebook)

Advertentie