Ook Van Olphen vindt het goed geweest

Na Nycke Groot en Jessy Kramer heeft nog een dertiger met een rijk verleden in Oranje haar afscheid aangekondigd: Sanne van Olphen (32).

Advertentie

De rechteropbouwer heeft in Frankrijk een punt achter haar carrière gezet. De club van Van Olphen Merignac heeft degradatie uit het hoogste niveau op het nippertje weten af te wenden.

89 interlands
In 2011 kwam de blondine via Hellas in het buitenland terecht. Van Olphen speelde achtereenvolgens voor SønderjyskE, Toulon en Viborg HK. Een schouderblessure dwong de schutter in 2017 te stoppen, maar twee jaar later besloot ze bij het Franse Merignac weer te beginnen.

Van Olphen speelde tussen 2006 en 2018 89 keer voor het Nederlands team en scoorde 141 doelpunten. Op het WK in 2015 en het Europees kampioenschap het jaar erop wist ze met de Oranjedames zilver te winnen. Ook kwam de Zuid-Hollandse in 2016 uit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Tokio
Eerder kondigden generatiegenoten Kramer en Groot hun afscheid aan. Laatstgenoemde gaat deze zomer met de nationale ploeg nog uitkomen op de Spelen in Tokio.

Advertentie