Skip to main content

Ook vanuit de BENE-League heeft Boomhouwer zijn vizier op het WK gericht

De stap terug naar Aalsmeer betekent voor Jeffrey Boomhouwer (32) zeker niet dat hij WK-deelname heeft opgegeven.

Advertentie

Na twaalf profjaren in Duitsland gaat de linkerhoekspeler zich aankomend seizoen in de BENE-League laten zien. Ook vanuit de grensoverschrijdende competitie met België heeft Boomhouwer zijn vizier op het WK gericht.

“Ik heb bewust geen carrièrestop uitgesproken, omdat ik het WK in m’n hoofd heb”, laat de oud-speler van onder meer TV Emsdetten, MT Melsungen en Bergischer HC weten. “Nu ben ik bij Aalsmeer terechtgekomen, hebben we een wildcard, is het WK er en ga ik mijn best doen er bij te zijn.”

Boomhouwer vervolgt: “Ik ben zo goed als dat ik ben. Of je dan in de BENE-League speelt of bij THW Kiel, dat maakt niet uit. Natuurlijk zijn er nadelen, maar hier heb ik wat meer rust. Ben ik fitter. Maar je speelt voorafgaand aan het WK minder zwaardere wedstrijden.”

Tijdens het afgelopen EK in Hongarije vormde de aanwinst van Aalsmeer een koppel met Rutger ten Velde. Door coronabesmettingen werd ook Tommie Falke van Sporting Pelt ingevlogen.

Staffan Olsson
“Het is de keuze van de bondscoach. Ik heb de handdoek niet geworpen”, besluit Boomhouwer. De bondscoach van de Oranjemannen is een nieuwe. Staffan Olsson volgt Erlingur Richardsson op. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Advertentie