Skip to main content

Oostveen opnieuw goud waard voor Fortissimo

By 14 februari 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

Door een pegel van afstand in de laatste tel van Amy Oostveen heeft Fortissimo twee punten overgehouden aan het degradatieduel bij Borhave: 26-27.

Advertentie

In Borne hielden beide degradatiekandidaten elkaar heel lang stevig vast. Bij 18-16 leek het kwartje de kant van Borhave, waar trainer/coach Herman Keppels in de zomer naar Pacelli vertrekt, op te vallen.

Fortissimo knokte zich terug. In de midweek pikte de formatie van Ronald van de Kamp al verrassend twee punten in Zuid-Limburg op. Het inhaalduel met V&L werd met liefst 15-30 gewonnen.

Mandekking
In Zuid-Limburg kreeg Oostveen een uur lang mandekking. Sinds december 2019 speelt de oud-speelster van onder meer Quintus en VOC in Cothen. In het tenue van Fortissimo is Oostveen de meest belangrijke schutter. Gistermiddag liet ze ook zien haar hoofd koel te kunnen houden.

Bij een gelijke stand was de laatste aanval van de partij in Borne niet voor de thuisploeg, maar Fortissimo. Net voor de zoemer schoot Oostveen van afstand de winnende binnen waarna ze werd bedolven onder teamgenoten.

Vier punten in een week
Zo pakt Fortissimo in één week vier punten en komt het in totaal op negen. De dames van Van de Kamp blijven DSVD, BFC (beide zeven punten) en hekkensluiter Borhave (vijf) voor.

Lees ook: DSVD pakt provinciegenoot

Foto: Tina Kolthof

Advertentie