Skip to main content

Op de eerste rij met Ziggo Sport

By 3 december 2020Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Ook dit EK zijn alle duels van Oranje op Ziggo Sport te zien. Sinds 2015 volgt de sportzender de handbalsport uitvoerig.

Advertentie

De openingsbeurt van Nederland tegen Servië, vrijdagavond om 20:30, is live te zien op het open kanaal van Ziggo Sport. Estavana Polman schuift bij presentator Bas van Veenendaal aan in de studio in Hilversum.

Het commentaar bij het EK-duel is van Raymond Koning (46). Hij is er sinds 2015 al bij. “Je kunt stellen dat het succes van de betaalzender is begonnen bij de handbaldames”, zegt Koning. “Later kwam ook de Formule 1 naar Ziggo Sport net als de kickboxgala’s van Verhoeven, het Spaanse voetbal en de Premier League.”

Videorecorders zoemen
In 2015 raakte de redactie van Ziggo Sport voor het eerst in de ban van de handbalsport en de Oranjedames. Nederland haalde plots de WK-finale waarin werd verloren van een sterker Noorwegen. Koning: “Je merkte dat de belangstelling voor de sport groeide. Het was de talk of the town.”

Advertentie

Uitzendschema Ziggo Sport:
Vrijdag 4 december 20:10 Nederland – Servië, Ziggo Sport 14
Zondag 6 december 18:00 Kroatië – Nederland, Ziggo Sport Extra
Dinsdag 8 december 20:15 Nederland – Hongarije, Ziggo Sport Extra

Vorig jaar zag Koning, vanuit de ‘bezemkast’ in Hilversum, Oranje eindelijk een eindstrijd winnen. Ook voor de commentator uit Zwolle is de gouden plak het hoogtepunt in de afgelopen vijf uitzendjaren: “Je weet vanaf het eerste fluitsignaal dat dit sportwedstrijden zijn waarvoor videorecorders zoemen.”

Stinkende best
“Of ik de handbalstem van Nederland ben? Dat vind ik een moeilijke vraag. Misschien is het ook een wat zware conclusie. Richard van der Made en ook Evert ten Napel zijn bekende stemmen van de sport. Ik heb de afgelopen vijf jaren geprobeerd mijn stinkende best te doen voor Ziggo Sport”, blikt Koning terug. “Goud voor de Oranjedames heeft voor mij ook, hoe cliché, voor een rond verhaal gezorgd.”

Luister ook: Spielmacher S03E08: De Grote EK Show

Foto: Tina Kolthof

Advertentie