Skip to main content

“Op papier is Lions beter, maar het blijven wel Limburgers”

Het is alweer augustus en dat betekent dat er in de hogere regionen weer volop getraind wordt. Zo ook bij FIQAS/Aalsmeer. De bekerfinalist uit Noord-Holland bereidt zich niet alleen voor op de competitiestart, maar maakt zich tevens op voor de finale van de Supercup op zondag 28 augustus in The Dome in Houten.  

Advertentie

Samir Benghanem, cirkelloper van FIQAS/Aalsmeer, kijkt erg uit naar confrontatie met OCI-Lions. “We hebben er erg veel zin in. Vorige week zijn we gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en je merkt dat een hoop mensen onbewust een stapje extra zetten”, vertelt de geboren Hagenaar. “De focus ligt nu nog erg op conditie en kracht, maar dat zal volgende week ongetwijfeld steeds meer plaats gaan maken voor tactiek. De Supercup komt snel dichterbij en we hebben nog het een en ander te finetunen, gelet op de nieuwe spelers in de groep”.

Lions favoriet
Over wie er op zondag 28 augustus in The Dome de favoriet is voor de eerste officiële prijs van het handbalseizoen, bestaat volgens Benghanem geen twijfel. OCI-Lions is en blijft naar zijn mening een absolute topploeg, ondanks het vertrek van een hoop spelers. “Natuurlijk heeft Lions een hoop in moeten leveren en vooral het vertrek van Steins gaan ze voelen, maar ze houden alsnog een topploeg over. Zo ongeveer de halve basis van Jong Oranje speelt bij Lions en ook Ramos loopt er nog rond. Dus er is geen reden om te denken dat wij zomaar even beter zijn”.

 Het blijven wel Limburgers”

Desondanks acht Benghanem zijn ploeg zeker niet kansloos tegen de Zuid-Limburgers. Vooral een stuk mentaliteit kan volgens hem zomaar eens de doorslag gaan geven. “Op papier is Lions nog steeds de betere ploeg, maar het blijven wel Limburgers. In de Randstad zijn we denk ik toch allemaal net wat brutaler als het er echt om gaat. Dat kan in finales zomaar eens de doorslag gaan geven”.

Voorbereiding op Supercup
Aankomend weekend speelt FIQAS/Aalsmeer nog geen wedstrijden. De twee weekenden daarop zijn de Noord-Hollanders te gast op twee prestigieuze toernooien. Op 13 en 14 augustus bij de vierkamp in Houten en 20 en 21 augustus in België bij KV Sasja. De finale om de Supercup wordt gespeeld op zondag 28 augustus. Inmiddels zijn meer dan de helft van de kaarten verkocht. Kaarten bestellen voor de Supercup kan hier!
Foto: Jaap van der Pijll, HandbalfotoAdvertentie