Skip to main content

Opleider Hemmes kan het keepen niet laten

Hij wil slagen als trainer/coach, maar Sven Hemmes (32) is ook nog altijd niet uit het doel te krijgen. Ook in Panningen heeft de doelman twee petten op.

Advertentie

Sinds afgelopen zomer werkt Hemmes voor Bevo. Eerst alleen als trainer/coach van de opleidingsploeg, maar sinds enkele maanden ook weer als speler.

Een week geleden in de BENE-League tegen LIONS ranselde Hemmes nog maar eens een paar ballen eruit. Volendam, Hurry-Up en nu Bevo. Keer op keer keert Hemmes terug onder de lat. “Ik vind het moeilijk om bij een hulpvraag ‘nee’ te zeggen”, is de simpele verklaring van de Amsterdammer.

De hoofdmacht van Bevo maakt een moeilijk jaar door en in de zoektocht naar meer routine binnen het keepersgilde trokken de Panningers aan de mouw van de oefenmeester van de reserveploeg. “Ze zochten iemand achter Bram van Grunsven. Ik ben een handbaldier en vind het nog altijd heerlijk tussen de palen te staan. Ook al stribbelt het lichaam wat tegen, zolang ze bij Bevo denken dat ik ook op deze manier van waarde kan zijn ga ik mee.”

Advertentie

Graag plaats maken
“Wel is de afspraak simpel: als één en twee tegelijk spelen, dan coach ik het tweede. Daarvoor ben ik naar Panningen gekomen en dat blijft mijn prioriteit”, legt Hemmes uit. Zo komt het voor dat niet jonge talenten Ivo Verberne (19) of Mika Schoolmeesters (18) bij Bevo keepen, maar hun trainer Hemmes. “Ze zullen heus eens gebaald hebben.”

Hemmes houdt het simpel. “Ik zeg tegen ze: als jullie veel meer ballen stoppen dan ik doe, dan maak ik heel graag plaats. Soms is topsport hard. Ook dat is leerzaam. Ik hoef niet meer zo nodig, maar help ook graag. We komen eruit samen.”

Acht jeugdinternationals
Het liefst kruipt hij in de rol van opleider bij Bevo. “We staan in het linkerrijtje van de eredivisie. Degraderen doen we niet en ook het kampioenschap zit er niet in. Hoge druk ontbreekt en dus wil ik veel jonge gasten de kans geven”, legt Hemmes uit. “Er lopen acht jeugdinternationals bij Bevo rond. Je kunt stellen dat het een talentvolle groep is.”

“Wat me is opgevallen? Jeugdspelers voeren uit, eenmaal aangesloten bij de senioren zijn veel spelers gebaad bij structuur. Ik vind het wel eens leuk ze uit het vaste stramien te halen. Ook dat hoort bij de opleiding, vind ik. Ik wil ze blijven prikkelen. Het eerste van Bevo halen is hun doel, dus ik werk met heel veel verschillende jongens”, aldus Hemmes.

Nieuw avontuur
Opleider en parttime invaller in de BENE-League. Hemmes houdt het nog wel even vol in Noord-Limburg. “Ik hoop dat ik nog lang in de handbalwereld kan werken”, besluit hij. In 2019 en 2020 verbleef hij twee jaar in Drenthe. “Ik zie het als een nieuw avontuur en dat is me in mijn carrière altijd goed bevallen. Ik loop niet voor een uitdaging weg.” 

Foto: FotoReza

Advertentie