Oranje blijft België net voor

By 13 oktober 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Overtuigend was het niet, maar de Oranjemannen hebben vanavond tijdens de start van de EK-kwalificatiecyclus de eerste twee punten gescoord. Tegen België werd het 25-24.

Na 12-9 bij rust liep Oranje, waar Staffan Olsson en Wai Wong debuteerden, in helft twee even uit (16-12). Na veertig minuten maakte België na Nederlandse slordigheden de aansluitingstreffer: 17-16 door Jeroen de Beule van BENE-Leagueploeg Achilles Bocholt.

René de Knegt
In het slotkwartier viel Aalsmeer-doelman René de Knegt met drie stops op rij goed in. Toch gaf een zoekende nationale ploeg, regisseur Luc Steins werd in Den Bosch in balbezit gemist, opnieuw een voorsprong uit handen. Drie minuten voor tijd maakte spelbepaler van de Belgen Arber Qerimi gelijk (23-23).

Met zijn elfde scoorde rechteropbouwer Kay Smits (foto) in de slotminuut de laatste van het Nederlands team. Na een time-out mikte Qerimi met nog acht tellen te gaan net over.