Oranje moet nog aan de bak tegen Polen

By 30 april 2021Featured

Er staat zondagavond in Almere tijdens het EK-kwalificatieduel met Polen genoeg op het spel voor de nationale ploeg. Het ticket voor het eindtoernooi in 2022 hebben beide landen al binnen, maar de plekjes in de poule zijn nog niet vergeven.

Advertentie

Afgelopen donderdag wisten de aanstaande opponenten allebei te winnen. Nederland kwam een dipje (19-20) in Eskisehir te boven en versloeg het reeds uitgeschakelde thuisland Turkije met 24-32.

Polen is door een knappe thuiszege op groepshoofd Slovenië op zes punten gekomen. In de zoemer viel de 27-26. Daardoor is het verschil tussen de nummers twee en drie in EK-kwalificatiegroep 5 nog maar één punt.

Niet meer vanuit pot 4
De top-2 kan na zes duels aanstaande donderdag rekenen op een betere uitgangspositie tijdens de EK-loting. Daar is het de Oranjemannen zondagavond allemaal om te doen. Nederland wil op het eindtoernooi niet weer vanuit pot 4 twee toplanden als titelhouder Spanje en Duitsland, zoals in Trondheim, tegenkomen.

Ook de koppositie in de poule kan Oranje – dat evenveel punten heeft als Slovenië, maar een minder doelsaldo – nog pakken. Dan moet de formatie van bondscoach Erlingur Richardsson tegen Polen een punt of meer pakken en moet Slovenië op eigen bodem verrassend verliezen van het puntloze Turkije.

Livestream
De NOS en Ziggo Sport zien af van de uitzendrechten. Het NHV zendt Nederland – Polen uit op HandbalNL.tv. Het commentaar is om 18:00 in handen van redactielid van Handbal Inside Stijn Steenhuis.

Foto: FotoReza

Advertentie