Oranje redt het niet tegen Olympisch kampioen

By 9 november 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Oranje neemt door een nederlaag tegen Olympisch kampioen Frankrijk niet vier, maar twee punten mee naar de hoofdfase van het EK: 26-24.

In de eerste helft stuitte Nederland heel vaak op de Franse goalie. Omdat ook de opponent niet haar beste spel liet zien bleef de schade bij rust beperkt (14-12).

Na de 21-21 van tweevoudig doelpuntenmaker Dione Housheer sloeg Frankrijk een gaatje (25-22). Met haar negende bracht Angela Malestein (foto) voor de laatste keer de spanning in Skopje terug.

Na 25-24 was de formatie van Per Johansson niet bij machte op gelijke hoogte te komen met de geslepen en rappe tegenstander in het wit-blauw. Waar Alicia Toublanc Yara ten Holte nog eens verschalkte maakte Oranje in de laatste twee minuten nog eens twee cruciale fouten.