Oranje sluit oefencampagne met nieuwe overwinning af

By 28 november 2021Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Oranje heeft de Intersport Cup 2021 in Bergen met een duidelijke overwinning op WK-genoot Zuid-Korea afgesloten: 25-41.

Advertentie

Na de pittige nederlaag tegen Noorwegen (36-21) en het herstel gisteren in de partij tegen Rusland, boekte Nederland vanmiddag een oefenzege op de Aziatische toernooigenoot. Bij rust was het verschil al acht (12-20).

Duijndam onder de lat
Tegen Zuid-Korea keepte Rinka Duijndam. Bondscoach Monique Tijsterman neemt naar het WK in Spanje, de nationale ploeg stapt woensdag op het vliegtuig, ook positiegenoten Tess Wester en Yara ten Holte mee. Duijndam kwam tot veertien stops (37 procent).

In de tweede helft kwam Nederland niet in de problemen. Met zeven uit zeven toonde Dione Housheer zich opnieuw de meest productieve landgenoot. Laura van der Heijden prikte tegen Zuid-Korea, dat eerder al tegen Noorwegen en Rusland aan het kortste eind trok, vijf keer raak.

Estavana Polman
Op vrijdag (18:00) opent titelhouder Nederland het wereldkampioenschap in speelstad Torrevieja tegen Puerto Rico. Ook Oezbekistan en Zweden zitten in de groep van de formatie van interim-bondscoach Monique Tijsterman die de van een knieblessure terugkerende Estavana Polman meeneemt naar het WK.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie