Skip to main content

Oranje U18 groepswinnaar na winst op Oostenrijk en Georgië

De Oranjedames U18 zijn vandaag groepswinnaar geworden in groep 4. De ploeg van Robert Nijdam won vandaag van Oostenrijk en Georgië en plaatst zich zodoende voor het hoofdtoernooi. 

Advertentie

Nederland – Oostenrijk
De eerste wedstrijd tegen Oostenrijk werd vanmorgen al om 9:00 uur gespeeld. Oranje won het duel met maar liefst 13 – 30.  Bij Nederland waren Bo van Wetering en Sharon Nooitmeer het beste op schot. Het tweetal zorgde gezamenlijk voor bijna de helft van de doelpunten.

Nederland – Georgië
De laatste poulewedstrijd tegen het puntloze Georgië werd niet geheel verrassend ook gewonnen.  Na een 7 – 15 ruststand werd het uiteindelijk 16 – 24 voor Nederland. Bo van Wetering was de topscoorder bij de oranjedames. Door deze overwinning is Nederland groepswinnaar in groep 4 en neemt het twee bonuspunten mee naar het hoofdtoernooi.

Stand11

Nederland met twee bonuspunten in groep 2
Door de eerste plaats in de poule neemt Oranje het morgen in groep 2 op tegen Noorwegen, Roemenië en opnieuw Frankrijk. Woensdag start Oranje om 11:00 uur tegen Roemenië. Om 19:00 uur staat de wedstrijd tegen Noorwegen, de poulewinnaar uit groep 3, op het programma.

De nummers 1 en 2 plaatsen zich uiteindelijk voor de halve finales op donderdag. De finales staan gepland voor vrijdag.

Foto: Oranje U18Advertentie

Join the discussion 80 Comments