Skip to main content

Oranje U18 in hoofdfase: Eerst Duitsland van Gino Smits

Als groepshoofd is Oranje U18 door naar de hoofdfase van het WK in Noord-Macedonië en vandaag komt Nederland het Duitsland van landgenoot Gino Smits tegen.

Advertentie

Om 16:30 is het zover. Dan komt Oranje U18 na twee overwinningen en een remise tegen Roemenië (29-29) voor de vierde keer in actie op het wereldkampioenschap.

Morgen tegen Korea
Het Duitsland van Smits – naast oud-trainer van Borussia Dortmund ook de vader van internationals Jorn, Inger en Kay Smits – wacht. In poule F ging Duitsland met 34-28 ten onder tegen Korea. Van Slowakije (39-18) en Zwitserland (30-23) werd wel gewonnen.

Ook Nederland komt Korea nog tegen op het WK. Dat gebeurt morgen. Na het WK-duel met Duitsland, live te zien op Viaplay, treft Oranje U18 morgenmiddag om 14:30 Korea.

Kwartfinale
Vanuit hoofdgroep 3 gaat de top-2 door naar de kwartfinale van het wereldkampioenschap. Nederland start na het gelijkspel met Roemenië op één punt. Ook Korea (twee punten), Roemenië (één) en Duitsland (nul) azen vanzelfsprekend op een plekje bij de laatste acht van het wereldkampioenschap in Noord-Macedonië.

Advertentie