Skip to main content

Oranje U18 valt net buiten het podium op European Open

Helaas geen podiumplaats voor de Oranjedames U18. Na het verlies tegen gastland Zweden was Nederland veroordeeld tot het spelen van de troostfinale tegen Noorwegen. De troostfinale werd door de formatie van Robert Nijdam helaas verloren. Na een 13 – 12 ruststand eindigde het duel in 30 – 27 voor de Noren. Nederland eindigt door het verlies als vierde en valt dus net buiten het podium.

Advertentie

Oranje speelde dit EK al eens eerder tegen Noorwegen. In de poulefase wonnen de Oranjedames nog met 23 – 25. Tijdens de troostfinale kwam Oranje echter net tekort. Aan Nederlandse zijde speelden vooral Merel Freriks, Carlijn Mulder en Mariel Beugels een opvallende wedstrijd. Het drietal produceerde meer dan de helft van de Oranjedoelpunten.

Housheer en Zweden winnen
Één hoofdprijs ging wel naar een landgenoot. Dione Housheer, die na de zomer verkast naar bekerwinnaar VOC, werd verkozen tot MVP: Most Valuable Player. Het Open EK werd uiteindelijk gewonnen door Zweden. Het thuisland was in de finale na strafworpen te sterk voor Denemarken.

Foto: Oranje U18Advertentie