Oranjedames bij SG BBM Bietigheim kunnen ook in Europa innen

Het Nederlands getinte SG BBM Bietigheim kan na de Supercup en Duitse landstitel dit weekend ook in Europa een hoofdprijs winnen.

Advertentie

De kampioen van Duitsland is geplaatst voor de Final4 van de EHF European League. In Denemarken speelt SG BBM Bietigheim in de halve finale tegen Herning-Ikast Håndbold. De andere partij bij de laatste vier gaat tussen thuisploeg Viborg HK en het Roemeense CS Minaur Baia Mare.

Een week geleden verzekerden Danick Snelder en consorten zich al van de kampioensschaal in eigen land. Na een knieblessure staat de captain van Oranje en SG BBM Bietigheim weer op de vloer. Snelder heeft haar rentree in de Bundesliga reeds gemaakt en is ook in de EHF European League weer inzetbaar.

Mooie wraakactie
Op zaterdagmiddag komt SG BBM Bietigheim de Deense kampioenskandidaat, Herning-Ikast Håndbold wist eerder deze week Odense HC in de halve finale van de eigen eredivisie te kloppen, om 15:30 tegen. Bij winst voor de ploeg waar ook Inger Smits, Kelly Dulfer en de vertrekkende Lieke van der Linden onder contract staan wordt zondagmiddag om 18:00 de finale gespeeld.

Advertentie

Voor de Oranjedames kan het winnen van de EHF European League een mooie wraakactie zijn voor het missen van de wildcard voor de Champions League. In augustus van het vorige kalenderjaar kreeg de voormalig runner-up van de Bundesliga, Borussia Dortmund werd eerste en plaatste zich zo voor het kampioenenbal, van de EHF geen plekje in het toptoernooi.

Na de Final4 van de EHF European League zit het seizoen voor SG BBM Bietigheim, dat sinds de groepsfase van het bekertoernooi nog niet heeft verloren, er nog niet op. Op 28 en 29 mei speelt de Duitse veelvraat ook nog om de DHB Pokal. SG BBM Bietigheim speelt bij de laatste vier tegen oud-landskampioen Thüringer HC waar Miranda Schmidt-Robben op de linkerhoek staat.

Livestream
De Final4 van de EHF European League wordt op EHF TV uitgezonden. Schakel hier in.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie