Oranjedames in quarantaine, Mayonnade wijst vijf vervangers aan

By 7 april 2021Featured, Oranje, Oranje Dames

Zeven Oranjedames zijn in quarantaine en kunnen over een week niet met de nationale ploeg op het vliegtuig naar Kroatië stappen. Vijf vervangers zijn voor het drielandentoernooi opgeroepen.

Advertentie

Nadat Borussia Dortmund en SG BBM Bietigheim een week geleden in de Bundesliga tegen elkaar gespeeld hebben (30-28), moesten beide ploegen door een besmetting in quarantaine. Rinka Duijndam, Kelly Dulfer, Merel Freriks, Laura van der Heijden, Danick Snelder, Inger Smits en Yara ten Holte missen daardoor de oefenpartijen van Oranje met Kroatië en Brazilië.

Ter voorbereiding op de Spelen gaat Nederland op oefenstage en speelt het op 14 en 15 april een drielandentoernooi. Op de eerste speeldag wordt het thuisland om 20:00 in Porec getroffen. Een dag later op hetzelfde tijdstip is Brazilië de opponent.

Bondscoach Manu Mayonnade heeft vijf vervangers opgeroepen. Harma van Kreij (RK Krim Mercator), Claudia Rompen (Horsens), Anouk Nieuwenweg (Neckarsulmer SU), Maxime Struijs (HSG Bad Wildungen Vipers) en Tamara Haggerty (TuS Metzingen) sluiten aan bij de Oranjedames waar ook Yvette Broch voor het eerst sinds twee en een half jaar weer bijhoort.

Mogelijk dat het zevental in zelfisolatie over een week na de buitenlandse trainingsstage aansluit op Papendal.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie