Skip to main content

Oranjemannen grijpen naast WK-ticket

Opnieuw heeft de nationale mannenploeg naast plaatsing voor een eindronde gegrepen. In Kristianstad kon Oranje de voorsprong op thuisland Zweden niet verdedigen: 26-20. 

Advertentie

Na een kwartier spelen prikte Bobby Schagen de 7-2 binnen. In de dekking had Oranje, in tegenstelling tot het duel in Den Bosch, geen antwoord op het fysieke geweld van de EK-finalist. Aan de overkant ontpopte Zweedse goalie Appelgren zich met een stoppercentage van zeventig procent tot grote plaaggeest.

Smits
Tien minuten na rust bracht Kay Smits het verschil terug naar zes treffers (van 14-7 bij rust naar 20-14). Ook door een wissel onder de lat, Gerrie Eijlers kwam erin voor basisklant Bart Ravensbergen, kon Nederland iets terug doen.

Vijf minuten voor tijd prikte Luc Steins de 24-18 binnen. De spelmaker kon, samen met oud-teamgenoot Smits, de opgedane schade in de eerste helft niet doen verdwijnen. Voor het Nederlandse doel kwam Zweden meermaals frivool tot scoren. Met een draaier tekende Jeffrey Boomhouwer in de slotminuut voor zijn vijfde doelpunt van het treffen.

Seoul Cup 2018
Zo buigt Oranje pas in de playoff-fase van de WK-kwalificatiereeks. De focus bij de brigade van Richardsson gaat op het EK in 2020. Binnenkort reist Nederland af naar Zuid-Korea, waar het deelneemt aan de Seoul Cup 2018.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie