Skip to main content

Oranjemannen spelen in uitverkochte hal in Emmen

De Oranjemannen spelen de vierde kwalificatiewedstrijd voor het EK 2018 in Kroatië in een uitverkochte sporthal. De ploeg van bondscoach Joop Fiege treedt op 7 mei in Emmen aan tegen Letland.

Advertentie

De kaarten voor de wedstrijd waren binnen drie dagen uitverkocht en daarmee zijn alle stoeltjes op de tribune van sporthal Angelslo in Emmen gevuld. “We spelen graag in Emmen”, vertelt bondscoach Joop Fiege. “Het is een mooie sporthal, compact en sfeervol. Het publiek zit bovenop het veld en kan echt het verschil maken. Het is hartstikke mooi dat de wedstrijd uitverkocht is.”

Belangrijke punten
Op 1 mei komen de Oranjeheren voor het eerst bij elkaar sinds de nipt verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije. De nationale ploeg zal een dag later naar Letland afreizen om daar op 3 mei het eerste duel tegen de Letten te spelen. In het tweeluik (3 en 7 mei) kunnen de Oranjeheren belangrijke punten pakken om uitzicht te houden op kwalificatie voor het EK.

Na twee duels tegen Denemarken en Hongarije staat de ploeg puntloos op de derde plek. Letland is terug te vinden op plek vier. “We hebben een korte voorbereiding op de uitwedstrijd. Dat maakt het lastig. De doelstelling is twee keer winnen. Als je naar de ranking kijkt zijn wij favoriet, maar Letland heeft een hele fysieke ploeg en ze kunnen een potje handballen. We zullen dus vol aan de bak moeten”, aldus Joop Fiege.

Baijens en Schmeits
De bondscoach heeft de voorlopige selectie bekend gemaakt. In de voorselectie is onder meer plaats voor Dani Baijens (Kras/Volendam) en Rob Schmeits (OCI-Lions). In de tweede week van april maakt hij de definitieve selectie van zestien spelers bekend.

Foto: FotoReza

Advertentie