Ortega stapt over naar mannenploeg van Volendam

By 23 februari 2021maart 2nd, 2021BENE-league, Competities, HandbalNL League, Voorpagina

Volendam heeft na het plotse vertrek van Hans van Dijk een nieuwe hoofdtrainer: de Amerikaan Mark Ortega.

Advertentie

Ortega staat sinds april 2020 voor de damesploeg van Volendam. Nadat Van Dijk besloot op te stappen, het contract van de hoofdtrainer van de mannen werd niet verlengd, ging de club op zoek naar een vervanger.

Erg dankbaar
Ortega gaf aan geïnteresseerd te zijn in de functie. Hij heeft voor liefst twee en een half seizoen getekend. Algemeen manager Joost Ooms over de lengte van het contract: “Dat geeft ons vertrouwen in hem aan.”

De Amerikaan is blij met zijn nieuwe functie bij de Noord-Hollandse club: “Ik heb een jaar met veel plezier gewerkt bij de dames van Volendam en ben de club en de speelsters erg dankbaar voor de ontwikkeling die ik als trainer heb doorgemaakt met hen. Deze stap naar de heren is een hele mooie vervolgstap in mijn carrière. Ik ben dan ook niet alleen vereerd, maar zeker ook trots dat ik deze kans krijg.”

HandbalNL League
Volendam hoopt op korte termijn een vervanger voor Ortega bij de damesploeg te vinden. Op 7 maart opent de Amerikaan de HandbalNL League met zijn nieuwe ploeg, dat Jorn Smits is kwijtgeraakt aan het Deense TTH Holstebro, in eigen huis tegen Hurry-Up.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie