Oud-international Van Schie gaat IHF Super Globe spelen

Afgelopen zaterdag dook oud-international Leon van Schie (33) in het tenue van Hellas opeens op in de eredivisie. Volgende punt op zijn agenda: de IHF Super Globe in Saoudi-Arabië.

Advertentie

Van Schie gaat met de kampioen van Oceanië Sydney United in oktober meedoen aan het WK voor clubteams. “Twee jaar geleden was daar al sprake van, maar toen koste het teveel geld, omdat ik nog bij Volendam onder contract stond. Nu ben ik gestopt in de top, speel alleen nog voor het derde van Hellas en zo is het balletje gaan rollen. Er hoeft dit keer geen geld voor mij betaald te worden”, legt Van Schie uit.

Door het coronavirus kunnen de spelers van Sydney United niet zonder gevolgen naar het Midden-Oosten afreizen. “De club is in Europa gaan kijken naar beschikbare spelers. Omdat ik twee jaar geleden al eens in contact stond met ze, zijn ze bij mij uitgekomen. Ik heb oud-teamgenoot bij E&O Jan Josef weten over te halen zich ook bij het team aan te sluiten. Hij speelt op het vierde niveau in Duitsland. Verder doen veel oud-profs mee”, glundert Van Schie.

Kay Smits
In 2019 stopte de 54-voudig international in de top. Twee jaar later gaat hij de IHF Super Globe aan zijn toch al fraaie cv toevoegen. In de eerste wedstrijd van het WK speelt Sydney United tegen het SC Magdeburg van Kay Smits.

Advertentie

Bij de hoofdmacht van Hellas uit Den Haag neemt Van Schie een maand de tijd weer fit te worden. Afgelopen zaterdag in het thuisduel tegen V&L (23-17) kon trainer/coach Maarten Roestenburg Van Schie in de dekking inzetten. “Dat ging niet onaardig. De eredivisie is andere koek dan de BENE-League. Laat staan tegenover Kay Smits staan.”

Het derde van Hellas
“Dit is een unieke ervaring waar ik veel van ga genieten. Ik zie het als een mooi en onverwachts toetje”, vertelt Van Schie. “Na het toernooi in Saoudi-Arabië pak ik m’n normale ritme met werk weer op. Nu maak ik door de late trainingen bij de selectie van Hellas heel lange dagen. Een terugkeer in de Nederlandse top zie ik niet zitten. Met het derde spelen we tweede divisie en daarnaast voetbal ik er nog bij met vrienden.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie