“Overal waar ik kom hoop ik impact te hebben”

By 7 september 2021september 21st, 2021Achtergrond, Artikelen, BENE-league, Competities, Voorpagina

Initia Hasselt, Handbal Tongeren, Sporting Pelt. Oud-Jeugdinternational Eligio Pepels (25) zocht de afgelopen seizoenen zijn heil in België, maar is bij het Limburgse Bevo weer terug in zijn thuisprovincie. 

Advertentie

Vanuit Stein waar Pepels bij zijn ouders woont heeft de rechteropbouwer wat clubjes versleten. Als talent bij LIONS probeerde hij het meermaals over de grens bij de Zuiderburen. “Bij Tongeren heb ik het twee seizoenen lang heel leuk gehad, maar de club heeft wat veranderingen doorgevoerd. Het werd meer een Frans team en die taal beheers ik niet zo heel goed. Ik vreesde dat ik erbuiten zou vallen en ben toen vertrekken”, legt Pepels uit.

Even droeg hij het tenue van Sporting Pelt. “Ik wilde altijd nog een keertje met de ‘grote’ Ephrahim Jerry spelen”, grapt de linkspoot. Maat Jerry heeft inmiddels een transfer naar Zwitserland te pakken. “In de lente hoorde ik dat ze in Pelt niet met me door wilden. Toen hing Bevo aan de lijn. Dat is twintig minuten rijden van mijn werk in Venlo. We zijn er snel uitgekomen.”

Buitenlandse droom
Na een paar seizoenen is de voormalig jeugdinternational weer terug in zijn thuisprovincie. “Ik heb veel vrienden in Panningen zitten. Nick de Kuyper, Niels Poot, Sybren Stijweg. Ik ging daar na de wedstrijd op zaterdagavond al vaak bij hen op visite. De connectie met Bevo is er altijd geweest. Ik vind de hal ook echt top.”

Advertentie

Pepels klinkt uitgelaten. Is hij na zwerven dan eindelijk geland? “Toen ik bij Jong Oranje zat had ik samen met de jongens van dat team een buitenlandse droom. Die heb ik nu wel laten varen. Op een gegeven moment heb ik mijn maatschappelijke carrière voorrang gegeven”, geeft hij toe. “Maar als ik Robin Jansen, ook een vriend van me, in Duitsland zie heb ik wel eens spijt dat ik niet andere keuzes heb gemaakt. Nu is het aan mij om na wat rondgehuppeld te hebben te laten zien dat ik in BENE-League een topaanwinst ben.”

Vuur zit er wel
Soms kan Pepels een onverschillige indruk maken. “Maar bewijsdrang heb ik zeker. Ik ben wat volwassener en rustiger geworden. Dat hoop ik nu op het veld in te zetten”, is de linkspoot zelfbewust. “Vroeger kon ik slecht tegen m’n verlies. Nu ben ik makkelijker inzetbaar. Dat is ook een kracht. Ik hoop Bevo in de breedte te versterken. In de dekking ben ik al van waarde, denk ik.”

“We moeten ons met Bevo focussen op het winnen van een prijs”, deelt Pepels. Dat moet gepaard gaan met passie en emotie. “Dat vuur heb ik zeker. Dat zit soms verstopt. Laat het maar tot een finale komen, dan zal ik me bewijzen. Overal waar ik kom hoop ik impact te hebben. Ik wil voor en met Bevo een goed seizoen draaien.”

Foto: FotoReza

Advertentie