Skip to main content

Overzicht BENE-League: nipte verliespartijen Bevo en Aalsmeer

By 12 september 2016september 17th, 2016BENE-league, Geen categorie

De drie Nederlandse ploegen die dit weekend in actie kwamen in de BENE-League hebben één punt bij elkaar weten te sprokkelen. Targos Bevo en FIQAS/Aalsmeer gingen in België nipt ten onder. Debutant JMS/Hurry-Up sleepte in de slotseconde een punt uit het vuur tegen Callant Tongeren.

Advertentie

Voor bekerfinalist Aalsmeer stond, na het gelijke spel tegen Initia Hasselt, de reis naar Antwerpen op het programma. Tegen KV Sasja werd met 28-27 verloren. In de voorlaatste minuut maakte de Noord-Hollandse formatie gelijk. Echter besliste de thuisploeg vlak voor tijd de wedstrijd vanaf 7-meter. Tim Bottinga werd met zeven treffers de topschutter van Aalsmeer.

Beelden van de zinderende slotfase, gemaakt door de Belgische sportzender Sportbeat.

Ook Bevo liet de punten achter bij de Zuiderburen. Bij het Frans-Belgische Visé BM werd óók met een doelpunt verschil verloren: 27-26. De nederlaag werd betiteld als ‘onnodig’. De ploeg van Nusser had veel moeite met de fysieke speelstijl van Visé. Na 25-20 kwamen de Panningers nog even knap terug.

Advertentie

Falke redt punt
Hurry-Up luisterde het thuisdebuut in de grensoverschrijdende competitie op met een punt. Tegen Belgische bekerwinnaar Tongeren werden beide doelmannen verkozen tot sterkste spelers binnen de lijnen: Sven Hemmes aan Drentse zijde en landgenoot Rudi Schenk in het doel van de Belgische opponent. Na balverlies in de laatste seconde leek Belgisch international Jeroen de Beule de bezoekers twee punten te bezorgen (23-24), echter was het publiekslieveling Tommie Falke die vanaf de penaltystreep een punt voor de oranjehemden veilig stelde.

Zo bewees afgelopen weekend nog maar eens dat de BENE-League een ijzersterke competitie is. Ieder team heeft kans op de overwinning. Na twee duels is KV Sasja de lijstaanvoerder. Wegens Europese verplichtingen kwamen OCI-Lions en Kras/Volendam niet in actie. Kornneef/Quintus wacht nog op de eerste punten.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: FIQAS/Aalsmeer

Advertentie