Pink wil boete Noorse dames betalen, donatie EHF

De Amerikaanse zangeres Pink is op Twitter opgekomen voor de Noorse dames die op het EK Beach Handball een boete hebben gekregen voor het dragen van langere bikinibroekjes.

Advertentie

In de verloren troostfinale besloot Noorwegen uit protest tegen de strenge kledingvoorschriften van het EHF langere bikinibroekjes te dragen. Twee dagen later beboette de Europese federatie de Noorse bond met een straf van 1500 euro voor het overtreden van de regels.

“Ik ben erg trots op het Noorse vrouwenteam Beach Handball dat ze protesteren tegen deze enorm seksistische regels voor hun ‘uniform’’’, schrijft Pink op Twitter waar ze bijna 32 miljoen volgers heeft. “De Europese handbalfederatie zou een boete moeten krijgen voor seksisme. Goed gedaan, dames. Ik betaal de boetes graag voor jullie. Hou zo vol!”

Goed doel
Het statement van de Noorse dames en boete van EHF heeft wereldwijd veel losgemaakt. De Europese federatie heeft de 1500 euro inmiddels gedoneerd aan een goed doel dat gelijkheid voor meisjes en vrouwen in de sport ondersteunt.

Verandering
President van de EHF Michael Wiederer over de donatie: “We zijn ons bewust van de aandacht die het onderwerp de afgelopen dagen heeft gekregen. Hoewel veranderingen niet van de ene op de andere dag kunnen plaatsvinden, zijn we er volledig van overtuigd dat er op dit moment iets goeds uit deze situatie komt.”

Het is onbekend of Pink daadwerkelijk de Noorse bond financieel heeft bijgestaan.

Foto: Eelco Schaap

Advertentie