Skip to main content

Pittige sanctie Houten na terugtrekking

By 21 mei 2020BENE-league, Voorpagina

De organisatie van de BENE-League heeft Houten na inlevering van de licentie voor de grensoverschrijdende topcompetitie een pittige sanctie opgelegd.

Advertentie

De Utrechtste club wordt voor een periode van drie seizoenen uitgesloten van de mogelijkheid om deel te nemen aan de BENE-League. Na het seizoen 2022/2023 kan Houten weer promoveren.

De club waar Freek Gielen de nieuwe hoofdtrainer is mag protest aantekenen. De oefenmeester neemt het stokje over van Rick Louw die afgelopen debuutseizoen drie overwinningen in de BENE-League boekte.

Metamorfose
Een maand geleden besloot Houten zich terug te trekken uit de BENE-League. Het NHV heeft de geel-zwarten in de eredivisie ingedeeld.

In de tussentijd ondergaat Houten een metamorfose. De gehele basisploeg heeft besloten te stoppen of aan de slag te gaan bij een andere club. Gielen moet op een niveau lager bouwen aan een verjongd team.

Ruben de Bok
Bjorn Brachten en Dennis Vesters zijn overgekomen van competitiegenoot E&O. Linkeropbouwer Ruben de Bok heeft wel verlengd in The Dome.

Foto: FotoReza

Advertentie