Polman niet mee naar Spelen

Estavana Polman (28) heeft zich afgemeld voor de Olympische Spelen in Tokio. Dat maakte de international vandaag zelf bekend via haar Instagrampagina.

Advertentie

Een maand geleden werd Polman tijdens de play-off tussen Odense HC en Team Esbjerg van het veld gedragen. Na rust raakte de international opnieuw geblesseerd aan haar kwetsbare rechterknie. Negen maanden nadat de spelmaakster haar kruisband afscheurde.

Twee procent kans
De artsen gaven Polman twee procent kans om de Spelen te halen, wat haar er niet van weerhield er toch vol voor te gaan. “Twee procent kans is zestig voor mij”, toonde Polman zich strijdbaar. “Ik ga ervoor. Ik geloof erin dat ik het kan halen. En als het niet lukt, is het ook goed. Maar dan heb ik er wel alles aan gedaan”, zei Polman vorige maand nog.

Juiste beslissing
Polman geeft via haar Instagrampagina aan diep teleurgesteld te zijn, maar haar team vanuit huis te zullen steunen. “Op dit moment ben ik verdrietig, maar ik geloof dat dit uiteindelijk de juiste beslissing is voor mijn gezondheid. Ik zal voor mijn geweldige team juichen voor de televisie”, laat Polman weten.

De Oranjedames bereiden zich op Papendal voor op de Spelen. De ploeg van Manu Mayonnade speelt begin juli een drielandentoernooi in Den Bosch. Tegenstanders in de Maaspoort zijn Rusland en Zweden.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie