Skip to main content

Polman: doen niet voor spek en bonen mee

By 14 juli 2016september 17th, 2016Geen categorie, Oranje, Oranje Dames

Woensdag werd TeamNL gepresenteerd in Scheveningen. Daar mochten uiteraard ‘onze’ olympische handbalvrouwen niet ontbreken. Nu.nl greep het moment aan publiekslieveling Estavana Polman aan de tand te voelen.

Advertentie

“We willen aantonen dat we geen eendagsvlieg zijn”, vertelt Polman aan de verslaggever van de nieuwssite. “Ik weet dat het historisch is dat we ons geplaatst hebben. Maar dat betekent niet dat we voor spek en bonen mee gaan doen in Rio. Een medaille zou fantastisch zijn, maar we gaan gewoon voor goud”.

“We gaan gewoon voor goud”

Op het WK in Denemarken moest Oranje in de finale buigen in Noorwegen. Beide teams ontlopen elkaar in de poulefase. De ploeg van Groener zit in een poule met Rusland, Zweden, Frankrijk, Argentinië en Zuid-Korea. “Daarvan gaan er vier door”, legt de pas 23-jarige schutter uit. “Daarna sta je in de kwartfinale en kan het ineens over zijn. Alles moet kloppen”.

Twee weken acclimatiseren
Op 24 juli stappen Polman en haar teamgenoten op het vliegtuig naar Zuid-Amerika. Na de openingsceremonie op vrijdag 5 augustus wacht rivaal Frankrijk een dag later.

Foto: Tina Kolthof

Foto: IHF
Advertentie