Skip to main content

Portengen gaat Belgische fusieclub leiden

Peter Portengen (links op de foto) is door Hubo Handbal aangesteld als trainer/coach voor het aanstaande debuutseizoen in de BENE-League.

Advertentie

In de zomer fuseren Tongeren en Initia Hasselt, samen goed voor zeventien landstitels, tot Hubo Handbal. In de BENE-League gaat de nieuwe ploeg door Portengen geleid worden.

Hoge verwachtingen
De 55-jarige oefenmeester uit Arnhem krijgt bij de fusieclub de touwtjes in handen. In België wordt met hoge verwachtingen naar de samensmelting van beide clubs die nu beide nog actief zijn op het hoogste niveau gekeken.

Met Portengen haalt Hubo Handbal een brok ervaring binnen. Hij haalde met onder meer met Hellas, Volendam en de vrouwenploeg van Dalfsen hoofdprijzen binnen. Ook was Portengen jarenlang assistent-bondscoach van Henk Groener bij de Oranjedames die in 2016 debuteerden op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Landgenoten
Portengen coachte een jaar geleden nog tweede Bundesliga-club TV Emsdetten. Bij Hubo Handbal komt hij mogelijk een aantal landgenoten tegen. Bram Versteegden en doelman Richard Meinicke spelen in het groen van Initia Hasselt.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie