Portengen heeft nu al meer punten binnen dan voorganger

By 18 februari 2021Buitenland, Duitsland, Featured

Toen Peter Portengen bij TV Emsdetten binnen kwam had de tweede Bundesliga-club vijf punten en stond het stijf onderaan. Drie competitiewedstrijden onder de landgenoot later heeft TV Emsdetten al zes punten opgehaald.

Advertentie

Ook in het derde competitieduel onder Portengen verliet TV Emsdetten als winnaar het parket. Door de thuiszege van gisteravond op hoogvlieger VfL Lubeck-Schwartau, waar international Niels Versteijnen het vizier niet op scherp had staan (1/7), lijkt niemand om het ‘Portengen-effect’ heen te kunnen.

De middenmoot
TV Emsdetten heeft nu evenveel punten als HSG Konstanz dat boven de degradatiestreep staat: elf. Het gat met de nummer twaalf op de ranglijst, een keurige plaats in de middenmoot, is slechts twee punten.

Tegen VfL Lubeck-Schwartau liet TV Emsdetten zien de betere partij te zijn. Bij rust stond het al 14-10. Het werd 32-25. Nieuweling aan de zijde van Portengen Robin Jansen, overgekomen van Bevo, kwam niet tot scoren.

ASV Hamm-Westfalen
Aanstaande zondag speelt Portengen, tussen 2009 en 2016 de assistent bij de Oranjedames, opnieuw thuis. TV Emsdetten ontmoet ASV Hamm-Westfalen. De gasten staan halverwege de ranglijst.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie