Skip to main content

Portugees Soares vult laatste vacature bij Hurry-Up in

Hij leek als kolos in het Drentse middenblok en op de lijn moeilijk te vervangen, maar BENE-Leagueploeg Hurry-Up is erin geslaagd een geduchte vervanger voor publiekslieveling Dragan Vrgoc te halen. Valter Soares (24) komt over uit Spanje en vult de laatste, openstaande vacature in Zwartemeer in.

Advertentie

De Portugees speelde afgelopen seizoen voor eerste divisionist CB Puerto Sagunto. Eerder droeg Soares onder meer het tenue van het Duitse HTV Hemer en Madeira Andebol SAD uit zijn thuisland.

Soares is naast Sjoerd Boonstra een beweeglijke optie op de lijn. Ook staat hij net als voorganger Vrgoc, die een lucratief contract uit Luxemburg niet heeft kunnen weigeren, verdedigend zijn mannetje. De selectie van Hurry-Up telt al twee Portugezen: Tiago Azenha en doelman David Fereirra.

Bleef heel aardig
In 2018 was Soares al eens in Drenthe. In de EHF European Cup wist zijn toenmalige werkgever Madeira Andebol SAD uit Portugal Hurry-Up met 21-37 te verslaan. Voor 800 toeschouwers prikte de nieuweling van Hurry-Up één keer raak.

“We wonnen vier jaar geleden stevig, maar iedereen bleef heel erg aardig. Het zat ook nog eens helemaal vol. Dat is me altijd bijgebleven”, zegt Soares tijdens zijn eerste keer in de hal van Hurry-Up. “Ik kijk erg uit naar dit avontuur.”

Aanwinst nummer vijf
Met de komst van Soares heeft trainer/coach van de Zwartemeerders Joop Fiege zijn selectie compleet. Eerder versterkte Hurry-Up zich met Patrick Miedema, Nicolai Schoemaker, Daniél Tako en Wouter Pronk. 

Advertentie