Skip to main content

Portugese gigant op bezoek in Drenthe

By 21 april 2017Voorpagina

JMS/Hurry-Up komt vanavond in actie in de halve finale van de Challenge Cup. Sporting CP uit Portugal is om 20:00 de tegenstander in Emmen.

Advertentie

Na het Turkse Göztepe en twee teams uit Slowakije treffen de mannen van Vlijm een opponent van een ander formaat. Sporting Clube de Portugal komt uit in de beresterke Portugese competitie waar topteams als FC Porto, Benfica en Braga actief zijn. De groen/witten worden gezien als absolute favoriet voor de eindoverwinning in het Europese bekertoernooi.

Eremetaal
Na uitschakeling in de beker en het eerste verlies tegen OCI/Lions wordt de kans op eremetaal voor Hurry-Up steeds kleiner. De Zwartemeerders steken niet in topvorm. De laatste drie duels werden verloren van achtereenvolgens Targos/Bevo (nacompetitie), Fiqas/Aalsmeer (beker) en Lions (titelstrijd). De ploeg van Vlijm oogt, mede door de vele midweekse inhaalwedstrijden, uitgeput.

Ook Sporting CP kent een druk programma. Het Europese treffen in Emmen is alweer het zesde duel in de maand april voor de ploeg van Hugo Canela. In de winnaarspoule staat de ploeg uit Lissabon op een knappe tweede plaats. FC Porto voert de ranglijst aan.

Advertentie

Return in Lissabon
De andere halve finale wordt gespeeld tussen Valur uit IJsland en het Roemeense AHC Potaissa Turda. Na de Europese halve finale in Emmen wacht een week later de return in zonnig Lissabon. Tussendoor spelen de Drentse oranjehemden de tweede leg in de halve eindstrijd om de landstitel. Op dinsdagavond gaat Hurry-Up op bezoek in Sittard.

Voor Ronald Suelmann, die deze week verlengde in Zwartemeer, staat de topscorertitel in de Challenge Cup op het spel. De rechteropbouwer staat op een derde plaats met 40 goals. De twee spelers boven Suelmann zijn reeds uitgeschakeld in het toernooi. Ook Falke is terug te vinden in de top-10 met 35 treffers.

Podium.TV
Het topduel tegen grootmacht Sporting Clube de Portugal is live te volgen op Podium.TV. De Noordelijke tv-zender is online wereldwijd te vinden. De uitzending begint om 19:55.

Foto: Henk Lambers, Klazienaveen Lokaal

Advertentie