Prak stopt na vijf seizoenen bij VZV

Naast Djazzmin Trabelsi en Lisa Vlug die een transfer naar Berlijn maken, moet VZV na de zomer ook verder zonder Lotte Prak en Lisanne Kolken.

Advertentie

Het duo speelde afgelopen weekend tijdens de slotronde in de alternatieve competitie hun laatste wedstrijd voor VZV. VOC werd met 28-24 geklopt waardoor de formatie uit ‘t Veld achter competitiewinnaar Quintus en HandbaL Venlo als derde eindigde.

Prak wil meer vrije tijd en zwaait af. Ook Romy Zengerink stopt. Kolken gaat in een team lager spelen. “Ik ben veel te fanatiek om af te bouwen”, laat Prak in het Noordhollands Dagblad optekenen.

Duitsland
De 28-jarige spelmaakster speelde tussen 2013 en 2015 in Duitsland voor VL Koblenz/Weibern en Thüringer HC. In 2016 sloot ze aan bij VZV en Prak maakte in het wit-rood meerdere kampioenschappen op rij mee. “Na mijn terugkeer uit Duitsland heb ik hier vijf seizoenen gespeeld. Het is snel gegaan.”

Prak gaat het spelletje heus missen. Ook Kolken speelde tegen VOC voor het laatst in de Noord-Hollandse hoofdmacht. “Ik ga het team enorm missen”, vertelt ze in de krant. Kolken hield het afgelopen weekend niet droog.

Eredivisietitel
Aan coach van VZV Rolf Schulte de taak het gemis van het ervaren tweetal op te vangen. Ook het vertrek van Trabelsi en Vlug naar Füchse Berlin is een aderlating. Na de zomer hoopt VZV met Quintus, HandbaL Venlo en ook VOC in de eredivisie weer om de landstitel te spelen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie