Skip to main content

Prestigieuze titel voor Groot

By 11 januari 2017Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Nycke Groot is verkozen tot de speelster van de maand december van de EHF. Met Oranje greep de spelmaakster nét naast de titel.

Advertentie

“Ik ben nog steeds een beetje boos dat we geen goud hebben gewonnen, maar zilver is ook een prestatie”, laat Groot weten aan de EHF. “Ik ben tevreden met m’n eigen spel en ben ook trots om verkozen te worden tot MVP van het toernooi.”

Gevleid
Naast meest waardevolle speler is Groot verkozen tot speler van de maand december. Groot bleef speelsters Mørk, Woltering, Neagu en teamgenoot Tess Wester voor. “Het is zeker een grote eer deze namen te verslaan”, is de 28-jarige speelster van het Hongaarse Gyori trots. “Het zijn allemaal goede speelsters die op hoog niveau spelen, dus ik ben gevleid de titel te winnen.”

“Eindelijk weet iedereen in Nederland hoe spannend handbal is”

Groot geeft de droom van Oranje, het winnen van een titel, niet op. “We blijven hard werken een toernooi te winnen”, is de middenopbouwer vastberaden. “Ik denk dat we in de wereldtop horen, maar nu moeten we slimmer spelen en nog harder werken. Eindelijk weet iedereen in Nederland hoe spannend handbal is. Ik ben trots dat we dat hebben veroorzaakt.”

Champions League
Eind januari keert Groot, die onlangs verlengde bij haar Hongaarse club, terug in de Champions League. In de hoofdronde ontvangt de kampioen van Hongarije Krim Mercator uit Slovenië in groep A. Bij de mannen ging de titel naar Macedoniër Kiril Lazarov van FC Barcelona.

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • 253197 243517Have read a couple of of the articles on your site now, and I truly like your style of blogging. I added it to my favorites weblog internet site list and will probably be checking back soon. 812628