Pronk keert even niet meer terug in The Dome

Het Belgische Sporting Pelt is pas de tweede club van jeugdinternational Wouter Pronk (21). Na jaren laat de cirkelspeler Houten los. “Dit is het moment alles uit mijn carrière te halen.”

Advertentie

Hij groeide op in Houten en droeg altijd het geel-zwart om zijn brede schouders. “Ik heb de club op een goede manier zien veranderen”, vertelt Pronk. “Vorig seizoen maakte ik onderdeel uit van de BENE-Leagueploeg.”

Toen Pronk nog jonger was promoveerde het hyperambitieuze Houten naar de eredivisie en stootte  de club uiteindelijk verder door. “Een fijne sfeer, een beetje dorps”, omschrijft Pronk ‘zijn’ Houten. Door zijn handtekening in België spreidt hij zijn vleugels en zal eerst niet terugkeren in The Dome, het onderkomen van Houten. 

De oudste
Al drie jaar traint Pronk doordeweeks op Papendal. “Ik ben daar de oudste. Het is tijd voor de volgende stap. Ik heb veel gesprekken gevoerd en dit is het moment alles uit mijn carrière te halen. Daar hoort een nieuwe club op hoger niveau bij.”

Advertentie

Door zijn transfer naar Sporting Pelt keert Pronk terug in de BENE-League. “Daar speelde ik vorig seizoen met Houten. Een zwaar seizoen”, legt de twintiger uit. Na een jaar degradeerde Houten weer. “Als ik alles uit mijn sport wil halen weet ik dat ik Houten moet verlaten. Dat moment is nu.”

Afstemming
Tegelijkertijd is Pronk bezig aan zijn laatste weken op de HandbalAcademie. “Ik wil aansluiten bij een team en daar iedere dag trainen en rondlopen. Doordat ik doordeweeks op de HandbalAcademie ben maak ik persoonlijk stappen, maar mis ik de aansluiting bij het team. Dat heeft me wel eens genekt. Zeker als cirkelspeler wil je een goede click met je teamgenoten hebben. De afstemming moet kloppen”, legt Pronk uit. 

Fabian van Olphen heeft Pronk in België geholpen. “Ik mikte op Duitsland en ben bij TUSEM Essen op proef geweest”, is hij eerlijk. Een aanbieding van de topclub bleef uit. “Samen met Fabian heb ik toen besloten een tussenstap in de BENE-League te maken. Sporting Pelt lijkt qua vriendelijkheid op Houten. De trainer, Bjorn Timmermans, is oud-cirkelspeler. Hij kan me helpen bij mijn timing en het ontvangen van de bal.”

Bartek Konitz
Naast Pronk heeft Sporting Pelt ook de komst van oud-international Bartek Konitz bekendgemaakt. In het tenue van tweede Bundesliga-club Wilhelmshavener HV staat Konitz hoog in de lijst met assistkoningen in Duitsland. “Dat klinkt niet verkeerd”, lacht Pronk. “Ik kijk erg uit naar dit avontuur. Misschien keer ik na aankomend seizoen met Sporting Pelt terug naar The Dome. Dat betekent dat Houten weer is gepromoveerd naar de BENE-League.”

Foto: Ils Pattipeilohy

Advertentie