PSG geeft in Hongarije voorsprong uit handen

PSG en Luc Steins hebben in de eerste speelronde van de Champions League de punten in Hongarije moeten laten: 34-31. Tegen thuisploeg Veszprem gaven de Franse gasten een marge van vier uit handen.

Tegen Veszprem kwam Steins na twintig minuten spelen binnen de lijnen. Meteen loste hij positiegenoot Nicola Karabatic met overtuiging af. Aan de hand van de spelmaker van Oranje sloeg PSG in de omschakeling een gaatje.

Yahia Omar
Na 12-12 liep PSG door assists van Steins uit naar 13-17 bij rust. In de tweede helft kwam Veszprem, spelend voor meer dan 4500 fans, dichterbij. Rechteropbouwer Yahia Omar schoot van afstand met scherp. De Egyptenaar kwam gisteravond tegen PSG tot tien Champions League-treffers.

Mate Lekai zorgde tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker (26-26). In de slotfase kwam Steins opnieuw binnen de lijnen. Ook dit keer voerde hij het tempo in balbezit op, maar in tegenstelling tot in de eerste helft leverde dat PSG niet de voorsprong op.

Twee voor Steins
De achtste van Manuel Strlek en een nieuwe goal van Lekai betekenden de beslissing in de verhitte partij (31-28). De tweede van Steins kon daar geen verandering in brengen. Zo stapt PSG zonder punten weer op het vliegtuig naar Parijs.

Volgende week donderdag komt PSG opnieuw in actie in de Champions League. Dan is in eigen huis Dinamo Bucuresti de opponent. De Roemeense tegenstander wist in de eerste speelronde in Europa verrassend Vive Kielce te kloppen (32-29).