Skip to main content

Punt TBV Lemgo in Finland, SC Magdeburg nog ongeslagen

Het TBV Lemgo van Niko Blaauw en Bobby Schagen neemt in de EHF European League een punt mee uit Finland. Oranjeheer Kay Smits weet in Europees verband nog altijd niet wat verliezen in.

Advertentie

De partij tussen Cocks en TBV Lemgo eindigde gisteravond in 29-29. Bij rust stonden de gasten uit Duitsland nog drie goals voor (12-15). Bij 18-18 was het voor het eerst weer gelijk.

In de staart leken de Finnen aan het langste eind te trekken (28-26). Met zijn derde zette Schagen TBV Lemgo toch weer op voorsprong (28-29), maar in de slotminuut maakte Cocks gelijk. Ook landgenoot Blaauw kwam in Europa tot scoren.

Twee keer Blaauw
De jonge spelmaker prikte namens TBV Lemgo twee keer raak. Na de zomer wordt Blaauw officieel overgeheveld van de opleidingsploeg naar de hoofdmacht. Bij TBV Lemgo heeft de EK-ganger, in Hongarije goed voor enkele invalbeurten, zijn eerste profcontract getekend.

Advertentie

Landgenoot Smits heeft na negen wedstrijden in de EHF European League nog altijd niet verloren: acht zeges, één puntendeling. SC Magdeburg was gisteravond te sterk voor IK Sävehof uit Zweden: 31-15 (17-13). Smits maakte er voor de koploper van de Bundesliga vijf.

Ephrahim Jerry
Beide ploegen uit Duitsland zijn met nog één speelronde te gaan al geplaatst voor de laatste zestien van de EHF European League. Het Kadetten Schaffhausen van Ephrahim Jerry is nog altijd niet zeker van een positie in de top-4 van groep D. De Zwitsers, waar Jerry ontbrak in de wedstrijdselectie, moesten tegen Nimes genoegen nemen met een remise op Frans grondgebied: 33-33.

Foto: FotoReza

Advertentie