Quintus heeft goed zicht op finale van oefencompetitie

De alternatieve competitie aan de dameskant telt nog twee speelrondes. Koploper Quintus heeft de finale in het vizier.

Advertentie

Nog een uitduel in Raalte tegen hekkensluiter Kwiek en op 5 juni ontvangt Quintus het Limburgse V&L. Dan zit de oefencompetitie competitie erop en maakt de top-2 van de ranglijst zich op voor de best-of-two om de vriendschappelijke eindzege.

Fred Michielsen
Met vijf overwinningen uit evenveel duels heeft Quintus goed zicht op de finaleronde. HandbaL Venlo, VOC, VZV, SEW en Volendam werden allemaal door de formatie van de afzwaaiende oefenmeester René Zwinkels geklopt. Laatstgenoemde maakt in de zomer plaats voor Fred Michielsen.

In de lente maakt Quintus dankbaar gebruik van de ervaring op niveau van speelsters als Angelique van Duijvebode, Celine Michielsen – die een seizoen geleden overkwam uit de Bundesliga – Anouk Zwinkels en doelvrouw Esther de Vos. Aanstormende talenten vangen het vertrek van Fem Boeters en Lisanne Kruijswijk naar Füchse Berlin op.

Nummer twee
Runner-up HandbaL Venlo, dat de komst van Annika Noordink heeft bekendgemaakt, volgt op twee punten. De vrouwen van trainer/coach Robin Gielen spelen nog tegen laagvlieger Volendam en landskampioen VOC dat de top-3 met zes punten compleet maakt.

Programma zaterdag 29 mei:
19:00 HandbaL Venlo – Volendam
19:30 Kwiek – Quintus
19:30 V&L – VOC
20:45 VZV – SEW

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie