Quintus kan weer over Kruijswijk beschikken

Na een aantal maanden in Berlijn te hebben gespeeld keert Lisanne Kruijswijk (20) terug bij eredivisionist Quintus. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

In de lente speelde Kruijswijk voor Füchse Berlin. Daar ging de opbouwspeelster op proef toen de tweede Bundesliga-club in de strijd om promotie in personele problemen kwam.

Met de ploeg uit Berlijn verloor Kruijswijk de promotiestrijd van HL Buchholz 08 Rosengarten. “De uitwedstrijd wonnen we met twee doelpunten verschil, maar de thuiswedstrijd verloren met twee verschil. De eerste was 22-24 en de tweede 25-27. Op verschil in uitdoelpunten hebben we het dus niet gehaald. Heel pijnlijk, omdat we maar één doelpunt tekort kwamen. Maar het was tóch een geweldige ervaring”, legt de oud-jeugdinternational uit.

Kruijswijk heeft besloten in Delft haar studie voorrang te geven en gaat weer in Kwintsheul spelen. “Na lang afwegen, ben ik voor mezelf tot de conclusie gekomen dat het op dit moment niet de goede keuze voor mij zou zijn om in Duitsland te blijven.”

Bij Quintus komt ze een nieuwe trainer tegen: Fred Michielsen. Kruijswijk besluit: “We werken er hard aan om er een succesvol seizoen van te maken. Er komen mooie wedstrijden aan met ook weer de Europacup. Ook gaan we spelen om de hoofdprijzen.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie