Skip to main content

Quintus mag zich weer tot de top rekenen

By 2 september 2021BENE-league, Competities, Voorpagina

Na twee en een half jaar afwezigheid verschijnt Quintus zaterdag weer aan de start van de BENE-League. De Heulse ploeg mag zich weer tot de top rekenen.

Advertentie

Tussen 2016 en 2019 speelde Quintus drie seizoenen in de grensoverschrijdende topcompetitie. Als nummer twaalf van de ranglijst moest de formatie uit Kwintsheul plaatsmaken voor eredivisiekampioen Houten.

HandbalNL League
Op een niveau lager maakte Quintus onder Rob Vis en Jack van Lier een herstart. Ervaren krachten maakten plaats. Als koploper van de eredivisie zag Quintus net als BFC en E&O in 2020 af van promotie naar de BENE-League. Een jaar later grijpt de brigade die nog steeds onder leiding van Van Lier staat, hij wordt geholpen door Geert Hinskens, de kans alsnog met beide handen aan.

In februari van het huidige kalenderjaar meldde Quintus zich spontaan aan voor de HandbalNL League. Later volgde ook het promotieverzoek naar de BENE-League. Dat heeft het NHV gehonoreerd en nu beginnen de wit-groenen, die een week geleden nog tegen Volendam oefenden, tegen landskampioen Aalsmeer.

Jordi van Erp
Collin de Vette is gestopt en basiskracht Alex Koop moet terugkomen van een blessure. Nieuw bij Quintus zijn Jordi van Erp (Dynamico), Jordan Beukman (Volendam) en Karim Tamim. Eerstgenoemde gaat tegen Aalsmeer zijn debuut in de BENE-League maken.

Foto: Paul Vis

Advertentie