Quintus slaat in Venlo hard toe

Quintus heeft in de return in de best-of-two om de oefentitel in de eredivisie een verliespartij in het heenduel met overtuiging weten weg te poetsen en zo de eindoverwinning gepakt.

Een week geleden kwam HandbaL Venlo in Kwintsheul nog op voorsprong. Het werd 24-28 voor de gasten uit Noord-Limburg.

In Venlo waren de rollen vanavond omgedraaid. Voor rust veegde Quintus de thuisploeg al van de mat: 9-18.

In de tweede helft kwam de marge van de formatie van René Zwinkels, hij maakt in de zomer plaats voor Fred Michielsen, niet meer in gevaar. Onder meer Celine Michielsen en doelvrouw Esther de Vos waren voor Quintus belangrijk.

Door de 23-34 is de eindzege in de alternatieve competitie voor de wit-groenen. Plaats drie is voor VZV dat na 27-27 in Amsterdam VOC in wedstrijd twee wel wist te kloppen: 28-24.