Quintus toegelaten tot HandbalNL League

By 13 februari 2021Competities, Eredivisie, Featured

Quintus is toegelaten tot de HandbalNL League. Dat meldt de Zuid-Hollandse club zelf op social media.

Advertentie

Vanaf maart gaat de eredivisionist met ambities in de BENE-League te gaan spelen als zesde ploeg in de competitie fungeren. Doordat de HandbalNL League al in september 2020 zonder de Heulse formatie van start is gegaan doen de wit-groenen buiten mededinging mee.

Doordat Quintus is toegetreden tot de competitie die uit gaat monden in de titelstrijd telt het deelnemersveld weer een even aantal waardoor alle teams iedere speelronde aan de bak kunnen. LIONS, Bevo, Aalsmeer, Volendam en Hurry-Up zijn de andere deelnemers.

Ondanks dat de ambitieuze eredivisieploeg uit Kwintsheul geen kans maakt op de hoofdprijs, is de toelating tot de HandbalNL League voor Quintus een uitkomst. De mannen van Jack van Lier en Geert Hinskens, het coachduo verlengde onlangs, hebben een sportief doel en mogen zo volgens het protocol van het NOC*NSF onder strikte voorwaarden trainen.

Eerder liet Quintus in de pers weten te hopen aansluiting te vinden bij de top-5 van Nederland, zodat ze na de zomer het deelnemersveld van de BENE-League weer op twaalf kunnen brengen. Door de abrupte competitiestop is de promotie- en degradatieregeling komen te vervallen en biedt het NHV clubs de kans een indelingsverzoek in te dienen.

De bond mikt erop de HandbalNL League in het weekend van 6 en 7 maart te laten starten.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie