Quintus wil terug naar de BENE-League

Eredivisionist Quintus heeft bij het NHV een promotieverzoek naar de BENE-League ingediend. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

De bond heeft het seizoen 2020/2021 stopgezet. De promotie- en degradatieregeling is komen te vervallen en ploegen kunnen een indelingsverzoek indienen. Quintus wil omhoog.

“Het bestuur staat er in elk geval voor open”, zegt trainer/coach Jack van Lier. Hij blijft net als zijn collega Geert Hinskens aan in Kwintsheul. “We zijn op dit moment voorbereidingen aan het treffen om met ingang van 1 februari weer te gaan trainen.”

Aantal versterkingen
Gelijktijdig gaat Quintus op zoek naar versterkingen. Hinskens: “Dat is wel nodig als ons verzoek om BENE-League te gaan spelen wordt gehonoreerd. Daar kunnen we niet vroeg genoeg mee beginnen. We hopen dan ook, dat de eventuele versterkingen kunnen meetrainen de komende periode.”

In het seizoen 2018/2019 degradeerde de Heulse formatie na een aantal seizoenen uit de BENE-League. Vorig jaar ging Quintus lange tijd aan kop in de eredivisie, maar bleef het kampioenschap en promotie door de abrupte competitiestop uit.

Een jaar geleden
Quintus zag na de vraag van het NHV alsnog omhoog te gaan om het aantal Nederlandse teams in de grensoverschrijdende competitie weer op zes te brengen, Houten diende een degradatieverzoek in, af van promotie. Daar wordt een jaar later anders over gedacht in Kwintsheul.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie