Ravensbergen aan basis eerste zege HSG Nordhorn-Lingen

Het gepromoveerde HSG Nordhorn-Lingen is in de Bundesliga van de nul af. Met Bart Ravensbergen onder de lat wist de Nederlands getinte formatie SC DHfK Leipzig te kloppen: 33-30.

HSG Nordhorn-Lingen verdedigde in de tweede helft een voorsprong (16-12). Voor rust was basisklant Ravensbergen belangrijk tussen de palen. Met twee doelpunten maakte ook invaller Nicky Verjans indruk.

Na rust kwamen de gasten uit Leipzig terug tot 21-20. Een kwartier voor tijd hielp Ravensbergen, met een belangrijke stop vanuit de hoek, aan de goede kant van de score. SC DHfK Leipzig kwam een nieuwe achterstand (30-27) niet meer te boven.

Met een stoppercentage van 38 procent was Ravensbergen een van de uitblinkers aan de zijde van de thuisploeg. Ook Miedema, eenmaal trefzeker, scoorde namens HSG Nordhorn-Lingen een voldoende.