Ravensbergen stuwt HSG Nordhorn-Lingen uit gevarenzone

By 11 november 2020november 14th, 2020Buitenland, Duitsland, Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

HSG Nordhorn-Lingen is door een zege in eigen huis op Ludwigshafen (27-24) uit de gevarenzone van de Bundesliga geklommen. International Bart Ravensbergen speelde een uitstekende partij onder de lat van de thuisploeg.

De basis voor de voltreffer in de EmslandArena legde HSG Nordhorn-Lingen voor rust. In de eerste helft incasseerde Ravensbergen slechts zeven goals.

Na 15-7 startte Ludwigshafen, tevens bivakkerend in de staart van de Duitse competitie, een inhaalrace. Drie minuten voor tijd stond het plots 25-23. Door een van Ravensbergen zijn achttien stops (45%) en de elfde van rechterhoekspeler Robert Weber eindigde de thuisploeg het duel aan de goede kant van de score.

Patrick Miedema, die een week geleden in Almere met de nationale ploeg nipt van Turkije won (27-26), scoorde drie keer namens HSG Nordhorn-Lingen. De rood-witten komen met vier punten binnen op plaats vijftien.

Het Nederlands getinte TBV Lemgo kende vanavond een mindere herstart na de interlandbreak. Dani Baijens en consorten moesten na een slechte eerste helft (10-16) HBW Balingen-Weilstetten laten gaan: 26-32. Het betekende voor de gasten de eerste punten van het seizoen.