Skip to main content

Reddende Eijlers oudste EK-ganger

By 20 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Door zijn invalbeurt tijdens Frankrijk – Nederland (34-24) is keeperstrainer Gerrie Eijlers (41) de oudste EK-ganger op het eindtoernooi in Slowakije en Hongarije.

Advertentie

Toen het eerste duel van Oranje in de hoofdfase van het EK al gespeeld was, bij 30-20 stond het Nederlands team voor het eerst tien doelpunten achter, kwam Eijlers binnen de lijnen. In minder dan vijf minuten tijd kwam de reddende keeperstrainer tot drie stops (75 procent).

Door zijn invalbeurt mag Eijlers zich de oudste EK-ganger noemen. De Amsterdammer is een dag ouder dan Kiril Lazarov van Noord-Macedonië.

Eijlers hoorde vanochtend dat hij op het wedstrijdblad gezet zou worden. Door de besmetting bij Dennis Schellekens van Volendam, de club waar Eijlers een rijk verleden heeft, moest bondscoach Erlingur Richardsson impoviseren.

De kans is aanwezig dat Eijlers zijn bijdrage op het EK tot de vier, vermakelijke minuten tegen Frankrijk blijft. Bronnen melden dat Mark van den Beucken de beoogde vervanger van Schellekens is. Over twee dagen neemt Nederland het om 15:30 op tegen groepsgenoot Montenegro.

Foto: FotoReza

Advertentie