Remise PSG en THW Kiel, mandekking voor Steins

De return in de kwartfinale van de Champions League tussen PSG en THW Kiel gaat uitsluitsel bieden, want in het heenduel zijn beide teams niet verder gekomen dan 30-30.

In Parijs kwam PSG, in het weekend landskampioen geworden, terug van 14-16 achter bij rust. Na 16-19, 22-24 en 25-27 maakte Benoit Kounkoud twintig tellen voor het eind alsnog gelijk.

Twintig minuten lang
Namens de Franse thuisploeg scoorde Steins vijf keer. Na rust koos opponent THW Kiel ervoor de spelmaker van Oranje enige tijd uit te dekken. Pas tien minuten voor tijd schakelden de Duitsers terug naar 6-0.

Nedim Remili werd gisteravond topschutter van het Europese topduel. Waar de rechteropbouwer van PSG er acht maakte, scoorde Sander Sagosen aan de overkant zes maal.

Mark Bult
Het SG Flensburg-Handewitt van assistent Mark Bult heeft het bij de laatste acht van de Champions League niet gered tegen Barca. De eerste confrontatie in Noord-Duitsland eindigde in 29-33. Na één helft was de marge al vijf voor de Spaanse bezoekers (13-18).

THW Kiel en PSG komen elkaar over een week weer tegen. Dan in Duitsland. Ook Barca en SG Flensburg-Handewitt maken op 19 mei uit wie naar de Final4 van de Champions League gaat.