Skip to main content

Review Handball21: Verbeterde gameplay, meer diepgang

By 13 november 2020Voorpagina

De redactie van Handbal Inside heeft de nieuwste handbalgame voor de Playstation, Xbox en PC getest: Handball 21. De review.

Advertentie

In vergelijking met de voorgaande handbalgame van uitgever Nacon, Handball Challenge 17, is Handball21 een hele verbetering. De gameplay is sneller, de partijen verlopen soepel en dat doet het spelplezier goed. De vergelijking met sportgames als FIFA en PES moet nog niet gemaakt worden.

Het duurt even voordat je schieten en betrouwbaar verdedigen onder de knie hebt. Aanvallend kun je op veel verschillende manieren passen en afronden. In de dekking kun je naast blokken, duwen en onderscheppen ook een aanvallende fout uitlokken.

Draaibal
Op de helft van de tegenstander zijn verschillende looplijnen en afronden met een sprongschot je troef. Wanneer je dit goed combineert krijg je langer de tijd in de juiste hoek af te ronden. Ook een draaibal hoort daarbij tot de mogelijkheden.

Advertentie

Tot zover de gameplay. Nacon heeft veel ontwikkeltijd gestoken in de vormgeving van Handball21. Niet alleen de verschillende menu’s, maar ook de spelers zien er smooth uit. Europese handbalsterren als Mikkel Hansen en Uwe Gensheimer hebben zelfs een eigen gameface.

Sint 2020

1600 spelers
Je kunt spelen met meer dan 1600 spelers. Van de Bundesliga tot eerste divisie in Denemarken. Zo kun je internationals als Luc Steins (Fenix Toulouse) en Patrick Miedema (HSG Nordhorn-Lingen) met je knoppen controleren. De BENE-League is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Poolse Superliga, niet in het spel opgenomen.

Naast het speltype ‘League’, waarbij je een seizoen lang met één team speelt, en ‘Online Match’ is ‘My Squad’ een nieuw gamemode. Met punten kun je booster packs kopen en zo een team verzamelen. Door het winnen van wedstrijden en behalen van challenges verdien je munten die je kunt inzetten om je eigen team te versterken.

Dikke plus
Met de ploeg die je samenstelt met ‘My Squad’ kun je ook het speltype ‘Solo’ starten. Met je eigen, aangepaste ploeg – je kunt tevens je eigen clublogo en tenue samenstellen – kun je in verschillende landen halve seizoenen spelen en zo munten winnen om booster packs met spelers, nieuwe uitdagingen en bonussen te scoren. Ook door het inhuren van een scout kun je, je team gaandeweg de gamemode versterken.

Door ‘My Squad’ krijgt Handball21 een dikke plus. Stapje voor stapje wordt je team sterker en kun je steeds vaker een topclub een oor aan naaien. Je voelt je een trainer/coach van steeds meer sterren. Het spel heeft meer diepgang gekregen.

Prijs
De prijs van Handball21 is aan de hoge kant. Toch heeft Nacon goed werk verricht, wat betekent dat de Franse uitgever het verdiende geld met de voorgaande handbalgames goed heeft weten te besteden. Houd je van handbal en gamen? Probeer Handball21 uit, je kunt online en offline tegen teamgenoten spelen, en helpt Nacon met een grotere portemonnee de volgende handbalgame opnieuw te verbeteren.

De redactie van Handbal Inside geeft Handball 21 een 7. Klik hier om de game te kopen.

Sint 2020

Advertentie