Skip to main content

Ritzen lost in Antwerpen belofte in

By 21 oktober 2021België, Buitenland, Voorpagina

Met negen doelpunten tegen Kortrijk (36-26 winst) was Jasper Ritzen (20) afgelopen weekend een van de belangrijkste krachten bij KV Sasja uit Antwerpen. De Belgische eredivisieclub heeft nog niet verloren en de linkerhoekspeler uit Limburg maakt wekelijks het uur vol.

Advertentie

Met Sittardia kwam Ritzen als tiener al uit in de Nederlandse eerste divisie. Toen vond hij zijn weg naar België. “Ik heb voor de opleidingsploeg van Bocholt gespeeld. Na goede jaren op de HandbalAcademie wilde ik het hogerop proberen en ben ik met Sasja in contact gekomen”, legt Ritzen uit. 

De oud-jeugdinternational legt zo een heel ander pad af dan leeftijdsgenoten als Niko Blaauw, Odirin Jerry en Tom Zwarthoed. Zij hebben via de Nederlandse top aansluiting in Duitsland gevonden. “Daar ben ik heel trots op. Ook Thomas Houtepen is zo’n jongen waarmee ik op Papendal heb samengewoond. Ze maken mooie stappen. Of het me jaloers of ongeduldig maakt? Nee, ik ben realistisch.”

Blijven investeren
“Ik ben nooit het grootste talent op Papendal geweest”, is Ritzen eerlijk. “Maar ik wil hard werken. Ben wel in mezelf blijven investeren en ik ben blij dat het er bij Sasja dit seizoen uitkomt. Je kunt aan de hand van de statistieken zeggen dat ik mijn belofte inlos.”

Advertentie

Samen met Eupen is KV Sasja nog ongeslagen in de ‘Eerste Nationale’. Dat is de competitie in België onder de BENE-League. “In Antwerpen is meer aandacht gekomen voor het ontwikkelingen van jonge spelers. Die krijgen dan ook de kans. Het komt wel als een verrassing dat we na vier wedstrijden alle acht punten hebben”, zegt Ritzen die al 25 keer het net heeft weten te vinden. “Vanuit de hoek, maar ook de break-out. Die tellen ook.”

Kevin Jacobs
“De mensen in België zijn zeer vriendelijk. Er wordt je veel gegund. Dat is in Nederland misschien wel minder het geval. Ik vind het aangenaam”, aldus de twintiger. Ook over het niveau in België is Ritzen te spreken. “De top in onze competitie is van een behoorlijk niveau. Er is ook wel geld, waardoor het interessant is voor goede spelers om het in België te proberen. De play-offs om promotie halen is ons doel. We zijn erg goed op weg. Als het ons lukt te promoveren naar de BENE-League gaan we er voor.”

KV Sasja heeft in het verleden al seizoenen in de grensoverschrijdende topcompetitie meegemaakt. Toen met Kevin Jacobs in het veld. De oud-international van België is nu de hoofdcoach in Antwerpen. “De BENE-League halen is mijn persoonlijke doel”, besluit Ritzen. “Ik hoop met hard werken daar te komen. Wat mijn max is? Dat durf ik nu niet te zeggen. Als ik leeftijdsgenootjes zie dan begint het wel eens te kriebelen, maar slagen in bijvoorbeeld Duitsland heb ik nooit als mikpunt voor ogen gehad. Ik hoop nog wel op een uitschieter. Dromen mag altijd, toch?”

Kraker tegen Eupen
Aankomend weekend staat in de Eerste Nationale de kraker tussen koploper Eupen en de ploeg van Ritzen op het programma. Het verschil in punten is twee in het voordeel van de aanstaande gasten waar landgenoot Martin Vlijm de assistent is. Thuisploeg KV Sasja heeft een wedstrijd tegoed. 

Foto: Alain Descamps

Advertentie