Skip to main content

Rompen vindt vertrouwen bij nieuwe club

By 10 februari 2021februari 19th, 2021Achtergrond, Artikelen, Denemarken, Europa, Voorpagina

Claudia Rompen (23) speelt volgend seizoen voor Skanderborg. De doelvrouw ruilt Horsens HK in voor de lager geklasseerde competitiegenoot. “Ik ben blij dat ik weer veel speelminuten ga maken.”

Advertentie

“Als mensen op de ranglijst kijken zullen ze zich afvragen wat ik ga doen.” Rompen gaat in de zomer namelijk aansluiten bij de nummer voorlaatst van de Deense eredivisie. Haar huidige club Horsens heeft vijf punten meer dan Skanderborg.

Bij haar nieuwe club wordt Rompen de eerste doelvrouw. “Bij Horsens train ik hard en veel, maar ik kom nauwelijks binnen de lijnen”, legt de Limburgse goalie uit. “Vorig seizoen kreeg ik een hersenschudding. Ik ben na heel hard werken fysiek fit, maar bij Horsens zijn ze nog zeer voorzichtig met me.”

Verfrissend gesprek
Rompen komt van ver. “Een hersenschudding is een heel lastige blessure, omdat het onvoorspelbaar is. Er staat geen tijd, protocol of planning voor. Het is een gevoelskwestie. Het revalidatieproces was – zeker in een ander land – pittig, omdat je de aansluiting met de ploeg mist. Maar uiteindelijk ben ik er mentaal sterker uitgekomen. Ik ben blij dat ik bij Skanderborg weer veel speelminuten ga maken.”

Advertentie

Bij haar huidige club Horsens HK is Rompen een van drie doelvrouwen. Ze zit in een lastig parket, maar heeft vertrouwen in de toekomst. “De coach van Skanderborg ziet het erg in me zitten. Er staat een jonge ploeg en hij verwacht van me dat ik met mijn ervaring, ik speel al sinds 2017 in Denemarken, kan aansturen”, klinkt het opgetogen. “Tijdens het gesprek is het niet over mijn hersenschudding gegaan. Dat was verfrissend.”

Oranje
“Ik ben blij dat ik op dit niveau actief kan blijven. Voor mijn hersenschudding had ik aansluiting bij Oranje gevonden. Ik hoop door deze stap te maken weer in beeld te raken. Ik zie ernaar uit weer in het veld te staan en belangrijk te zijn voor Skanderborg”, besluit Rompen. 

Foto: Tina Kolthof

Advertentie